Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2007

ΟΜΙΛΙΑ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΒΒΑ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ


Την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2007 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στα γραφεία της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ομιλία-συζήτηση με καλεσμένο τον Σάββα Καλεντερίδη.Ο κ.Καλεντερίδης, πρώην αξιωματικός του Στρατού, γνωστός στο κοινό απο την υπόθεση Οτσαλάν, έκανε μια εκτενή ανάλυση των ελληνοτουρκικών σχέσεων με έμφαση στο Κουρδικό ζήτημα, ενώ αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της ανατολικής Μεσογείου. Οι γνώσεις του και η εμπειρία του στα ελληνοτουρκικά ζητήματα, αποτέλεσμα της πολύχρονης παραμονής του στην Τουρκία και του χειρισμού κρίσιμων εθνικών θεμάτων, ενθουσίασαν το ακροατήριο το οποίο κυριολεκτικά τον βομβάρδισε με ερωτήσεις!Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ.Καλεντερίδης έχει δημιουργήσει τις εκδόσεις infognomon με αντικείμενο κυρίως πολιτισμικούς-ταξιδιωτικούς οδηγούς και σκοπό την ανάδειξη των ελληνικών πολιτισμικών στοιχείων της ανατολικής Μεσογείου.

Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2007

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Θεωρίες Μεταναστατευτικής Πολιτικής στην Ελλάδα του 21ου αιώνα
Άρθρο του Λεωνίδα Μπελιά, Ιστορικού
Η Ελλάδα έχει σήμερα πάνω από 1,5 εκ. μετανάστες, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων ήρθαν παράνομα στην πατρίδα μας. Με τεράστια «συμβολή» στην αύξηση της εγκληματικότητας και της ανεργίας. Αλλοιώνοντας την δημογραφική ομοιογένεια της Ελλάδος, για πρώτη φορά στην ιστορία μας. Ποια είναι τα μέτρα που πήραμε προκειμένου να αποφύγουμε τις σκηνές του Παρισιού; Απολύτως κανένα. Και όμως, οι Έλληνες πολίτες θέλουν η Πολιτεία να λάβει επειγόντως μέτρα κατά της μεταναστεύσεως σε ποσοστό άνω του 80%. Στον αντίποδα όμως της θελήσεως των πολιτών, ορισμένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζήτησαν να δοθεί «δικαίωμα ψήφου» στους μετανάστες στις δημοτικές εκλογές! Τα μέτρα που μπορούν να παρθούν είναι απλά:
- αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων
- απέλαση των παρανόμων μεταναστών βάσει του υφιστάμενου νόμου
- σχεδιασμός μίας μεταναστευτικής πολιτικής η οποία θα υπηρετεί τις πραγματικές ανάγκες της Ελληνικής οικονομίας
Ο David Rieff, συντάκτης του New York Times magazine, στο άρθρο του στην International Herald Tribune στις 23 Αυγούστου, με τίτλο «The dream of multiculturalism is over» (το όνειρο του πολυ-πολιτισμού πέθανε), αναφέρει τους λόγους για τους οποίους το ιδεολόγημα του πολυ-πολιτισμού έχει τελειώσει στην Ευρώπη και γιατί οι μουσουλμανικοί τριτοκοσμικοί πληθυσμοί είναι ασύμβατοι με τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής.
Είναι σημαντικό να κατανοηθεί ότι η αποδοχή του τέλους του πολυ-πολιτισμού γίνεται από έναν Αμερικανό αναλυτή στις στήλες μίας από τις πιο «έγκυρες» εφημερίδες του Αμερικανικού κατεστημένου. Μίας εφημερίδος που στήριζε και στηρίζει φιλελεύθερες και αριστερές επιλογές στην διεθνή πολιτική. Όταν λοιπόν αυτά συμβαίνουν στην Αμερική εμείς στην Ελλάδα ανακαλύπτουμε τον πολυ-πολιτισμό και τα «δικαιώματα» των μεταναστών που λαθραίως εισήλθαν στην χώρα μας!
Στην Ελλάδα δεν γίνεται καμμία συζήτηση στο πρόβλημα αυτό, κανένας ορθολογικός δημόσιος διάλογος. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, προχωράει στην νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών, και το ΠΑΣΟΚ ζητάει πολιτικά δικαιώματα για τους μετανάστες, μαζί με την Αριστερά. Τους Έλληνες φυσικά δεν καταδέχεται να ακούσει κανείς. Ο «κυρίαρχος λαός» σε όλες τις δημοσκοπήσεις θέλει σε ποσοστό άνω του 80% να παρθούν μέτρα κατά της λαθρομεταναστεύσεως και εναντιώνεται σε κάθε διεθνιστική φαντασίωση περί «πολυ-πολιτισμικής κοινωνίας». Το πολιτικό μας κατεστημένο όμως αδιαφορεί πλήρως. Με την πλύση εγκεφάλου και την ιδεολογική τρομοκρατία προσπαθεί να την επιβάλει με το ζόρι.
Μετά τα γεγονότα της Γαλλίας τον περασμένο χειμώνα, άνοιξε και στην χώρα μας η συζήτηση για το πρόβλημα της μεταναστεύσεως, της «εντάξεως των μεταναστών» και της «πολυ-πολιτισμικής κοινωνίας». Η μεν Αριστερά τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας μίας πολυ-πολιτισμικής κοινωνίας στην Ελλάδα, δηλώνοντας την πρόθεσή της να δώσει την Ελληνική ιθαγένεια στους «επί μακρόν διαβιούντες» μετανάστες, στα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται στην πατρίδα μας και, παράλληλα, να δοθούν πολιτικά δικαιώματα σε όσους βρίσκονται 5 χρόνια στην Ελλάδα, αρχής γενομένης από τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές.
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έλαβε και αυτή με την σειρά της θέση μέσω του Υπουργού Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος στο συνέδριο της Κ.Ε.Δ..Κ.Ε. δήλωσε: «Οι Πολιτείες διεθνώς και η Τοπική Αυτοδιοίκηση να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο της μετανάστευσης. Πρώτα από όλα πρέπει να τονίσω ότι είναι χρέος, χρέος απέναντι στην πραγματικότητα, χρέος απέναντι στην κοινωνία, χρέος απέναντι στην ίδια την δημοκρατία, να σκεφτούμε ότι η μετανάστευση είναι ένα απόλυτα φυσιολογικό, ευεργετικό για τις ίδιες τις κοινωνίες, φαινόμενο σήμερα. Η μετανάστευση είναι ένα φυσιολογικό φαινόμενο, ένα φαινόμενο άμεσα συνδεδεμένο με τις ευεργετικές του τονίζω όψεις της παγκοσμιοποίησης και αυτό το φαινόμενο βοηθά τις κοινωνίες και τους λαούς και να προοδεύσουν και να αναπτύξουν τους πολιτισμούς τους, όταν ξέρουμε πόσο τα μεταναστευτικά ρεύματα μπολιάζουν τις κοινωνίες και τους πολιτισμούς για να πάνε μπροστά. Γονιμοποιούν στην κυριολεξία τους πολιτισμούς, γονιμοποιούν τις κοινωνίες».
Πραγματικά μοιάζει ακατανόητο πως αυτός που παραβίασε τα σύνορα της χώρας μας θα αποφασίσει μετά από 5 χρόνια - μέσω της ψήφου του - για το μέλλον της Ελλάδος και του Ελληνικού λαού. Έτσι λοιπόν ολοκληρώνεται η περιγραφή της μεταναστευτικής πολιτικής της κυβερνητικής πολιτικής. που συμπυκνώνεται στην πράξη σε:
πλήρη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών, πλήρη ένταξή τους με την διαμόρφωση του καθεστώτος των επί μακρών διαμενόντων και χορήγηση ψήφου στις Δημοτικές και Νομαρχιακές Εκλογές.
Η κυβέρνηση, πιστεύει ότι ακολουθώντας την «μόδα» της Αριστεράς περί πολυ-πολιτισμού θα δώσει λύση στο μεγάλο αυτό πρόβλημα; Αφουγκράζεται την αγανάκτηση του Ελληνικού λαού, ο οποίος σε ποσοστά της τάξεως του 50% θέλει να επαναπατρισθούν - απελαθούν οι μετανάστες από την Ελλάδα (VPRC-Καθημερινή,20/11/05), ενώ σε όλες τις δημοσκοπήσεις - σε ποσοστά άνω του 80% - θέλει να ληφθούν άμεσα μέτρα κατά της μεταναστεύσεως;
Μπροστά σε μία πλήρως άναρχη κατάσταση, όπου η εισροή παρανόμων μεταναστών προς την χώρα μας συνεχίζεται καθημερινά, όπου στον πολίτη δεν δημιουργείται κανένα αίσθημα κρατικού ελέγχου και η μόνη πρόταση της πολιτικής, πνευματικής και δημοσιογραφικής ελίτ είναι η εκ των υστέρων νομιμοποίηση όλων, είναι παράξενο που οι Έλληνες δείχνουν δυσανεξία και ανησυχία απέναντι στο φαινόμενο;
Η πραγματικότητα όμως βρίσκεται πέραν και μακράν των όποιων ιδεολογιών και δογμάτων. Δεν μπορεί, επί παραδείγματι, να μην προκαλεί αισθήματα οργής και αγανάκτησης σε κάθε ανησυχούντα πολίτη, ότι η λαθρομετανάστευση στην χώρα μας έχει προσλάβει απίστευτες διαστάσεις, αναδεικνύοντας την Ελλάδα σε πρωταθλητή στην Ευρώπη με το υψηλότερο σήμερα ποσοστό μεταναστών. Οι πάντες γνωρίζουν ότι η λαθρομετανάστευση στην χώρα μας παραμένει ανεξέλεγκτη και έχει προσλάβει απίστευτες διαστάσεις. Δεν χρειάζεται η παράθεση λίστας με δεκάδες στατιστικά στοιχεία. Μία βόλτα στην Ομόνοια, τα Πατήσια, την Αθηνάς, την Πειραιώς, την πλατεία Μεταξουργείου, την Κυψέλη και τις δυτικές συνοικίες αρκεί για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος του προβλήματος. Η αίσθηση ότι βρίσκεσαι παρείσακτος σε μια τριτοκοσμική χώρα, όπου κανείς γύρω σου δεν μιλάει ελληνικά, είναι συγκλονιστική.
Κι όμως, χώρες με αποικιοκρατικό παρελθόν, με ισχυρές οικονομίες και εκατό χρόνια μετανάστευση, όπως η Γαλλία, έχει 7% μετανάστες σε ποσοστό επί του συνολικού πληθυσμού. Στη χώρα μας, το ποσοστό αυτό έχει κατά πολύ ξεπεράσει τον μέσο κοινοτικό όρο, σκαρφαλώνοντας στα ύψη. Η Ελλάδα μέσα σε 15 περίπου χρόνια ανεδείχθη σε πρωταθλητή στην Ευρώπη με το υψηλότερο σήμερα ποσοστό μεταναστών, κι αυτό με την ένοχη ανοχή των πολιτικών αρχών και του δήθεν «πνευματικού» κατεστημένου. Οι αριθμοί των παρασιτούντων στην Ελλάδα λαθρομεταναστών αποκρύπτονται και υποβαθμίζονται σκοπίμως και συστηματικώς, για να μην προκληθεί στον Ελληνικό λαό και ανάλογη αντίδραση.
Η εφημερίδα «Τα Νέα» δημοσίευσε μια έκθεση του ΟΗΕ που προβλέπει ότι η Ελλάδα το 2015 θα έχει τρία εκατομμύρια μετανάστες, δηλαδή το 25% του πληθυσμού! Μπορούμε ωστόσο να πούμε ότι η εκτίμηση αυτή του ΟΗΕ (βασισμένη στις σημερινές πολιτικές ανοχής και νομιμοποιήσεως των λαθρομεταναστών) είναι πιο συντηρητική από μια άλλη εγχώρια που έγινε προ τριών ετών από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Σύμφωνα με τη μελέτη αυτή, ο αριθμός των μεταναστών στην Ελλάδα το 2015 υπολογίστηκε σε 4,5-5 εκατομμύρια. Καλώντας μάλιστα την Ελληνική κοινωνία όχι να πάρει επείγοντα μέτρα ριζικής αντιμετωπίσεως αυτής της εφιαλτικής προοπτικής, αλλά απλώς να το… αποδεχθεί
Την ώρα λοιπόν που όλες οι ευρωπαϊκές χώρες -βλέποντας πλέον το μέγεθος της αποσταθεροποίησης που δημιουργεί η παράνομη λαθρομετανάστευση- σκληραίνουν όλο και περισσότερο την στάση τους, η Ελλάδα εμφανίζεται να «πρωτοπορεί» στην προώθηση «φιλελεύθερων» μεταναστευτικών πολιτικών (αν και αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο!).Αναδημοσίευση από την τοπική εφημερίδα ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2007

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΣΤ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΖΟΥΡΑΡΙ

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ!!

Την Τρίτη 18 Ιουνίου 2007 πραγματοποιήθηκε σε γνωστό ξενοδοχείο της Γλυφάδας, με πρωτοβουλία της Π.Ε.Ν. ‘ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ’ και της τοπικής εφημερίδας ‘ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ’, εκδήλωση για το «ανιστόρητο» βιβλίο ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού. Το πάθος του ομιλητή κ. Κώστα Ζουράρι αλλά και το πλήθος του κόσμου έδειξε για μια ακόμη φορά την απαίτηση των ενεργών πολιτών για απόσυρση του επίμαχου βιβλίου. Η απόφαση του νέου υπουργού Παιδείας να αποσύρει τελικά το βιβλίο είναι ιδιαιτέρως θετική αφού φαίνεται να ακούγεται επιτέλους η φωνή των πολιτών. Τέλος θεωρούμε ότι δικαιώθηκαν οι αγώνες όλων των κοινωνικών ομάδων στους οποίους ένα μικρό λιθαράκι έβαλε και η ένωση μας!