Τρίτη 15 Ιουλίου 2008

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ -ΔΙΕΘΝΟΛΟΓΟ ΔΡ. ΘΑΛΗ ΜΥΛΩΝΑ



ΚΟΣΣΟΒΟ- ΣΚΟΠΙΑ, ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Την Τετάρτη 28 Μαΐου 2008 πραγματοποιήθηκε σε γνωστό ξενοδοχείο της Γλυφάδας εκδήλωση με ομιλητή τον δικηγόρο- διεθνολόγο Δρ. Θαλή Μυλωνά, πρόεδρο του Ινστιτούτου Διαβαλκανικών Σχέσεων και ειδικό σύμβουλο στο ECOSOC του Ο.Η.Ε. Ο κ. Μυλωνάς αναφέρθηκε στο θέμα "Εξελίξεις στα Βαλκάνια και οι επιδράσεις τους στην Ελλάδα" αναλύοντας την επικαιρότητα και αναδεικνύοντας τα προβλήματα της Ελλάδας με τους γείτονες της. Ως διεθνολόγος και ειδικός σύμβουλος του ΟΗΕ έδωσε ιδιαίτερο βάρος στην νομική διάσταση των προβλημάτων και συγκεκριμένα στο πως πρέπει να αντιμετωπίζονται οι διεθνείς σχέσεις της Ελλάδας από πλευράς διεθνούς δικαίου, καταλήγοντας στο ότι μπορούμε να πετύχουμε τις επιδιώξεις μας χωρίς να είμαστε συνεχώς υποχωρητικοί. Παρέδωσε έτσι μια διάλεξη σεμιναριακού επιπέδου η οποία ενθουσίασε το κοινό, ενώ ανέδειξε και την γύμνια της ελληνικής πολιτείας που αφήνει ανεκμετάλλευτους ανθρώπους με τέτοια εμπειρία και γνώση και οι οποίοι θα μπορούσαν να προσφέρουν πολλά στην ελληνική εξωτερική πολιτική.

ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΑΧΑΝΗ


Την Τετάρτη 14 Μαΐου 2008 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία μας ομιλία φιλοσοφικού περιεχομένου από τον Υποψήφιο Διδάκτορα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος του συλλόγου μας κ. Κώστα Καλαχάνη με θέμα «Ομοίωση κατά το δυνατό του ανθρώπου με τον θεό». Ο κ. Καλαχάνης αναφέρθηκε εκτενώς στο ζήτημα της αναζήτησης του θείου από τον άνθρωπο, με βάση τις μελέτες του, στόχος των οποίων είναι η εξέταση του Ελληνικού φιλοσοφικού λόγου βάσει της συγχρόνου επιστήμης, ιδιαίτερα στους τομείς της φυσικής και της ιατρικής, καθώς και η ανάδειξη της φιλοσοφίας ως καθολικής επιστήμης, δηλαδή ως επιστήμης που εξετάζει την πραγματικότητα κατά το όλον και όχι κατά μέρος. Η βραδιά έκλεισε με έναν ευχάριστο διάλογο πάνω στις φιλοσοφικές αναζητήσεις του κοινού, ενώ την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος του Αριστοτελικού Ομίλου Αθηνών κ. Αριστείδης Παπανδρέου.

ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΟΛΟΓΟ κ.ΕΦΗ ΤΣΕΑ


Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ MOYΣΙΚΗ

Την Τετάρτη 7 Μαΐου 2008 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Αναγέννησης ομιλία από την καθηγήτρια-μουσικολόγο και μέλος του συλλόγου μας κ. Έφη Τσέα με θέμα «Οι ελληνικές επιδράσεις στην ευρωπαϊκή (κλασσική) μουσική». Η ομιλητής με τις γνώσεις της φώτισε ένα άγνωστο για πολλούς θέμα, δίνοντας μας πολλές πληροφορίες για την αρχαία ελληνική μουσική η οποία θεωρείται από τους περισσότερους ευρωπαίους μουσικολόγους ως η τελειότερη, ενώ ανέδειξε και την τεράστια επιρροή που είχε αυτή στην ευρωπαϊκή (αποκαλούμενη και κλασσική) μουσική. Η ομιλήτρια προχώρησε και σε μια ιδιαίτερα ζωντανή συζήτηση με το κοινό κλείνοντας με ιδανικό τρόπο μια εκδήλωση αφιερωμένη στην τέχνη και τον πολιτισμό.