Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2008

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΣΤΟΝ "ΑΓΙΟ ΚΟΣΜΑ"

ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ - ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ


Το φθινόπωρο αυτό (από τέλη Σεπτεμβρίου μέχρι και αρχές Νοεμβρίου 2008) πραγματοποιήθηκε τουρνουά μπάσκετ στις εγκαταστάσεις του «Άγιου Κοσμά», στο οποίο συμμετείχε και η Ένωση μας με την ομάδα της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ. Για πρώτη φορά η ομάδα μας πήγε αρκετά καλά, πέρα από τις προσδοκίες και κατέλαβε την 5η θέση στις οκτώ του δεύτερου ομίλου της 3ης κατηγορίας. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να προκριθούμε στην επόμενη κατηγορία και θα πρέπει να ξαναπροσπαθήσουμε την άνοιξη. Σκοπός της συμμετοχής μας στη διοργάνωση αυτή (εκτός της προτίμησης μας για το συγκεκριμένο σπορ) είναι να δείξουμε ότι οι νέοι πρέπει να είναι μέσα σ’ όλα, και στον αθλητισμό, και στα κοινωνικά δρώμενα και στη διασκέδαση, υπεύθυνοι απέναντι στην πολιτεία και μακριά από φανατισμούς και πάθη.

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ κ. Λ. ΣΟΥΒΑΛΤΖΗ


Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΗΝ ΟΑΣΗ ΣΙΟΥΑ


Την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στο χώρο μας ομιλία της γνωστής αρχαιολόγου κ. Λιάνας Σουβαλτζή με θέμα: "Ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην όαση Σίουα". Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση μας με μεγάλο ενδιαφέρον, τιμώντας το πρόσωπο και το έργο της κ. Σουβαλτζή. Το έργο της όμως αυτό, τα τελευταία χρόνια συνάντησε αρκετά “εμπόδια” προς την ολοκλήρωση του με αποτέλεσμα τελικώς την εγκατάλειψη αυτού στην φροντίδα του χρόνου (έως ότου η Ελληνική αποστολή να το αναλάβει εκ νέου). Όλο το χρονικό των ανασκαφών παρουσιάστηκε με λεπτομέρειες από την δυναμική αρχαιολόγο, ενημερώνοντας το διψασμένο κοινό για τα, προ δεκαπενταετίας σχεδόν, συμβάντα στην όαση Σίουα. Ήταν μια εξαιρετική βραδιά.

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008

28η Οκτωβρίου 1940

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ "ΟΧΙ"

Η Π.Ε.Ν. Αναγέννηση συμμετείχε στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής μας επετείου με την κατάθεση στεφάνου στο ηρώο της πλατείας Γλυφάδας, προς τιμήν των πεσόντων πολεμιστών του ελληνικού στρατού κατά την διάρκεια της εποποιίας του 1940-41. Η συμμετοχή στις κάθε είδους εκδηλώσεις μνήμης καθώς και στις παρελάσεις, είναι το λιγότερο που μπορούν να κάνουν οι σημερινοί νέοι ως ένδειξη ευγνωμοσύνης στους ήρωες που θυσίασαν τη ζωή τους για την τιμή και την ελευθερία του ελληνικού έθνους.