Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2009

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ


ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΠΡΩΤΟΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

Το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε σε γνωστό μουσικό κέντρο της Γλυφάδας ο αποκριάτικος χορός του συλλόγου μας. Οι νέοι της Γλυφάδας, μέλη και φίλοι του συλλόγου, μπόρεσαν να συζητήσουν και να διασκεδάσουν μέσα σε μια πολύ ωραία αποκριάτικη ατμόσφαιρα. Η ψυχαγωγία και η επικοινωνία των νέων συμπολιτών μας είναι άλλωστε προτεραιότητα για ένα νεανικό σύλλογο όπως η Αναγέννηση. Την άκρως επιτυχημένη εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νεολαίας της Γλυφάδας Αιμίλιος Βουγιουκλάκης καθώς και ο εκπρόσωπος του πολιτιστικού συλλόγου "Παλαίχθων" Γιάννης Κωτσής. Απ' τον τοπικό τύπο παρευρέθηκε η δημοσιογράφος του Παλμού Γλυφάδας Μαριάννα Μαρμαρά.

Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2009

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΑΙΞΩΝΗΣ-ΥΜΗΤΤΟΥ

ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ"

Την Κυριακή 15/2/09 πραγματοποιήθηκε αναδάσωση στην περιοχή Αιξωνή του όρους Υμηττού με πρωτοβουλία του ΣΠΑΥ (Σύλλογος Προστασίας και Αναδάσωσης Υμηττού) και του Ραδ/κού Σταθμού ΣΚΑΙ. Στην πρωτοβουλία αυτή έλαβαν μέρος πλήθος κόσμου διαφόρων ηλικιών, κάτι που δίνει ελπιδοφόρα μηνύματα για το μέλλον, αφού για άλλη μια φορά το Ελληνικό Φιλότιμο και η Ευαισθησία αποδείχτηκαν ισχυρότερα των όποιων συμφερόντων λυμαίνονται σε κάθε ευκαιρία ένα από τα ισχυρότερα χαρτιά που έχει να επιδείξει η Πατρίδα μας και δεν είναι άλλο από το Περιβάλλον. Αν και τέτοιου είδους πρωτοβουλίες τυγχάνουν ανταπόκρισης από τον κόσμο και αναπτύσσουν κυρίως στις νέες ηλικίες το Σεβασμό για το περιβάλλον, νιώθουμε την Ηθική Υποχρέωση να επισημάνουμε την αντίθεση μας ως προς τον τρόπο με τον οποίο διεξάγονται οι συγκεκριμένες πρωτοβουλίες (όχι σε αυτές καθ’ αυτές τις πρωτοβουλίες). Συμφωνούμε στη συμμετοχή των πολιτών κάτω όμως από μια συγκεκριμένη φόρμουλα μέσα από την οποία θα γίνουν γνώστες κάποιων βασικών αρχών και τρόπων δεντροφύτευσης (σεμινάρια) υπό την καθοδήγηση αρμόδιων επιστημόνων και φορέων. Χρειάζεται ουσιαστικότερη αντιμετώπιση της Αποκατάστασης του Περιβάλλοντος και όχι κάποιες ενέργειες να λαμβάνουν χώρα απλά και μόνο όπως λέει και ο σοφός λαός μας “για τα μάτια του κόσμου”. Όφείλουμε πάντως να δώσουμε συγχαρητήρια στους αρμόδιους φορείς για την πρωτοβουλία τους γιατί μόνο καλό μπορεί να επιφέρει.
Ο σύλλογος μας δεν θα μπορούσε να λείψει από μια τέτοια προσπάθεια και παρευρέθηκε την Κυριακή το πρωί στην περιοχή της Αιξωνής με πολυμελής αντιπροσωπεία συμμετέχοντας για άλλη μια φορά σε ότι αναβαθμίζει και εμπλουτίζει τον πολιτισμό του δήμου μας αλλά και της Πατρίδας μας γενικότερα.