Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2008

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΚΟ ΥΨΗΛΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ!

Στις 18-19 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο μπάσκετ του αεροδρομίου στο Ελληνικό, διημερίδα με θέμα την δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου στον χώρο του πρώην αεροδρομίου. Στην διημερίδα συμμετείχαν το ΥΠΕΧΩΔΕ το οποίο κατέθεσε την πρόταση του, οι τέσσερις όμοροι δήμοι του αεροδρομίου, σύλλογοι και φορείς και πλήθος κόσμου. Στις διεργασίες συμμετείχε και ο σύλλογος μας καταθέτοντας την άποψη του κι ενημερώνοντας τους πολίτες γι΄ αυτό το μεγάλο ζήτημα. Η προτιμότερη και θεωρητικά πιο σωστή θέση είναι η δημιουργία ενός μεγάλου μητροπολιτικού πάρκου υψηλού πρασίνου, σ’ όλη την έκταση του παλιού αεροδρομίου, το οποίο θα προσφέρει χώρους αναψυχής για τους κατοίκους όχι μόνο των τεσσάρων δήμων που εμπλέκονται κυρίως αλλά και όλων των κατοίκων της πρωτεύουσας.
Η αύξηση του πρασίνου για την πόλη θα είναι σημαντική αφού ένας ακόμα πνεύμονας οξυγόνου θα δημιουργηθεί μέσα σ’ αυτή την πόλη με τις λιγότερες περιβαλλοντικές ευαισθησίες.
Η δημιουργία μεγάλων ζωνών πρασίνου, χώρων αθλοπαιδιάς, χώρων ξεκούρασης και γαλήνης, διαδρομών περιπάτου σε συνδυασμό με το υγρό στοιχείο (ρυάκια, υδάτινες διαδρομές, σιντριβάνια) δίνουν μια άλλη αίσθηση και αυξάνουν το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων κατακόρυφα.

  1. Σε πρώτη φάση χρειάζεται ομαδική συνεργασία όλων των πλευρών και των φορέων.
  2. Προσφορά των δημοτών και κυρίως της νέας γενιάς ώστε αυτό να γίνει πραγματικότητα.
  3. Συνεργασία των 4 και πλέον δήμων για να γίνει κάτι ποιοτικό για την βελτίωση της διαβίωσης των πολιτών.
  4. Τόλμη και αποφασιστικότητα για αλλαγή πλεύσης από τα οικονομικά και μόνο συμφέροντα.
  5. Σεβασμός στο δικαίωμα του πολίτη για καλύτερη διαβίωση.

Η δυναμική παρουσία όλων μας είναι καίρια και επιβεβλημένη. Γι’ αυτό είμαστε εδώ, για να δείξουμε για μια ακόμη φορά ότι μας αφορά και κανένας δεν πρέπει να λείπει. Είναι θέμα ζωής και θανάτου.
Η επίτευξη και μόνο του στόχου θα είναι τεράστια επιτυχία απέναντι σε μια δεδομένη νεοελληνική νοοτροπία που έχει εδώ και κάποιες δεκαετίες δημιουργήσει μια πόλη τέρας.
Ας αναδείξουμε λοιπόν εδώ και τώρα τον πολιτισμό και την ελληνική δημιουργικότητα που πηγάζει μέσα από την Ελληνική Ψυχή.
Εδώ και τώρα όλοι να απαιτήσουμε ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2008

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ Κ. ΒΕΝΕΤΗΙΡΑΝ : ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2008 πραγματοποιήθηκε συζήτηση στα γραφεία του συλλόγου με τον κ.Ευάγγελο Βενέτη, καθηγητή Ισλαμικών και Ιρανικών Σπουδών στο πανεπιστήμιο του Λέιντεν (Ολλανδία) και ιδρυτή και διευθυντή της Εταιρίας Ελληνο-Ιρανικών Σπουδών. Ο κ.Βενέτης, βαθύς γνώστης του Ιράν, μίλησε για τις στενές πολιτισμικές σχέσεις Ελλάδος-Περσίας και πως αυτές μπορούν να ενισχυθούν μέσω της δημιουργίας πανεπιστημιακής σχολής Ιρανικών σπουδών στην χώρα μας. Ακόμη αναφέρθηκε στο πως η Ελληνο-Ιρανική πολιτισμική προσέγγιση θα βοηθούσε στις διεθνείς σχέσεις της Ελλάδος και συγκεκριμένα στο Μακεδονικό, αναδεικνύοντας την ελληνικότητα των μνημείων του Μ. Αλεξάνδρου στην Περσία.